Een dag zonder frieten is een dag niet geleefd, maar helaas kunnen wij van Sektion Frietteboed ook niet iedere dag naar een friture.
Gelukkig biedt een beetje handarbeid een prachtig alternatief!
Zelf frieten maken is helemaal in! Wij van Sektion Frietteboed zijn dus ook niet vies van een zelfgemaakt frietje!
Zelf frieten maken is helemaal in! Wij van Sektion Frietteboed zijn dus ook niet vies van een zelfgemaakt frietje!
Onze keuze viel op de Agria aardappel, een prima aardappel om frieten van te snijden en de smaak is prima! De frieten snijden zal voor iedereen anders zijn, wij hadden het geluk om gebruik te maken van een handig apparaat dat de frietjes precies op een gelijke dikte kan snijden. Echter is het natuurlijk ook mogelijk om dit met een mes te doen en de dikte zelf te bepalen.
De friet voorbakken is hierbij een must! 4 minuten op +/- 160 graden Celsius.
Vervolgens kan je de friet voor een finale duik in het warme frituurvet laten badderen, wij raden een minuut of 3 aan op een temperatuur van 175 graden Celsius. Wacht hierbij tot de friet gaat drijven en ze de gewenste kleur hebben. Even laten uitlekken en jouw feestmaal kan beginnen.
Hoe maakt u zelf uw friet? Laat het ons weten in de reacties!
Vervolgens kan je de friet voor een finale duik in het warme frituurvet laten badderen, wij raden een minuut of 3 aan op een temperatuur van 175 graden Celsius. Wacht hierbij tot de friet gaat drijven en ze de gewenste kleur hebben. Even laten uitlekken en jouw feestmaal kan beginnen.
Hoe maakt u zelf uw friet? Laat het ons weten in de reacties!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten